Plněná polenta

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 ml mléka
300 ml vody
150 g polenty
zeleninový bujón
oblíbené (vegetariánské) párky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu s mlékem a bujonovou kostkou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a za stálého míchání vsypeme polentu. Mícháme dřevěnou vařečkou, dokud se za ní nebude po stranách hrnce dělat cestička.

  2. Poté do formy nalijeme část polenty, poklademe párkem, zalijeme a takto pokračujeme do spotřebování surovin. Mezi párkama je potřeba nechat mezeru.

  3. Necháme zcela vychladit. Po vychladnutí vyjmeme z formy a pokrájíme na cca 1cm široké plátky. Ty buď ogrilujeme nebo osmahneme na pánvi.

  4. Můžeme podávat třeba se špenátem a smaženou cibulkou (viz obrázek) nebo se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!