Plněná panenka se šunkou a vejci

Recepty, Minutky

Suroviny

750 g vepřové panenky
30 g rostlinného tuku
100 g šunky
3 vejce
sekaná pažitka (petrželka)
sůl
pepř
60 g oleje
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku si nejdříve připravíme míchanici z nakrájené šunky (já dala debrecínku), vajec a sekané pažitky.

  2. Do vepřové panenky utvoříme dlouhým ostrým nožem otvor, který plníme připravenou míchanicí.

  3. Uzavřeme párátkem či špejlí, osolíme, opepříme (sypala jsem i trochu grilovacím) a na teplém oleji pomalu opékáme ze všech stran.

  4. Obracíme 2 lžícemi a během pečení přeléváme vlastním výpekem-podlévala jsem i pivečkem, podle potřeby.

  5. Ke konci pečení zjemníme výpek máslem.

  6. Dozlatova upečenou panenku nakrájíme šikmými řezy, které na talíři přelijeme troškou výpeku. Příloha: Vařené nebo pečené brambory, já servírovala se štouchanými s opečenou cibulkou a slaninkou. Podle libosti zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!