Plněná kotleta na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso(karé bez kosti)
sušený špek
cibule
česnek
dijonská hořčice
sůl
pepř
bílé víno na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme směs - opečeme na kostičky nakrájený sušený špek (nemusí být sušený, prostě nějaký chuťově výraznější), na něm orestujeme na klínky nakrájenou cibulku.

  2. Směsí plníme proříznuté kotlety, které jsme vymazali dijonskou hořčicí a utřeným česnekem.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a při pečení podléváme vodou a bílým vínem.

  4. Když jsou kotlety měkké, vyjmeme je, šťávu zredukujeme a podáváme. Vhodné s bramborem ale i rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!