Plněná kotleta na víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso(karé bez kosti)
- sušený špek
- cibule
- česnek
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- bílé víno na podlévání
Postup Plněná kotleta na víně
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme směs - opečeme na kostičky nakrájený sušený špek (nemusí být sušený, prostě nějaký chuťově výraznější), na něm orestujeme na klínky nakrájenou cibulku.
Směsí plníme proříznuté kotlety, které jsme vymazali dijonskou hořčicí a utřeným česnekem.
Dáme do vyhřáté trouby a při pečení podléváme vodou a bílým vínem.
Když jsou kotlety měkké, vyjmeme je, šťávu zredukujeme a podáváme. Vhodné s bramborem ale i rýží.