Plněná bůčková kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1,5-2 kg krásný kus bůčku bez kosti (může být nízký ale dlouhý aby byla kapsa krásně velká a prostorná)
mletý kmín
sušený česnek
kremžská hořčice
sůl
pepř
náplň:
2 kyselé okurky
párky
beraní rohy nebo jakákoliv jiná zeleninka
cibulka
uzený sýr
3 cibule
na zahuštění výpeku:
polévková lžíce hladké mouky
polévková lžíce hořčice
voda
potravinářská nit
1/2 kostky masox nebo podravku

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si omyjeme a dáme na linku.

  2. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka, nejlépe tam, kde je to měkké a dobře se řeže.

  3. Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí.

  4. Vložíme náplň.

  5. Sešijeme potrav. nití.

  6. Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku.

  7. Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře.

  8. Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk.

  9. Pokmínujeme, očesnekujeme a podlijeme cca 2 dcl vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost.

  10. Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C.

  11. Odklopíme, podlijeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut.

  12. Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejime trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme.

  13. Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí.

  14. Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!