Plněná bůčková kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1,5-2 kg krásný kus bůčku bez kosti (může být nízký ale dlouhý aby byla kapsa krásně velká a prostorná)
- mletý kmín
- sušený česnek
- kremžská hořčice
- sůl
- pepř
- náplň:
- 2 kyselé okurky
- párky
- beraní rohy nebo jakákoliv jiná zeleninka
- cibulka
- uzený sýr
- 3 cibule
- na zahuštění výpeku:
- polévková lžíce hladké mouky
- polévková lžíce hořčice
- voda
- potravinářská nit
- 1/2 kostky masox nebo podravku
Postup Plněná bůčková kapsa
Postup přípravy receptu
-
Bůček si omyjeme a dáme na linku.
Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka, nejlépe tam, kde je to měkké a dobře se řeže.
Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí.
Vložíme náplň.
Sešijeme potrav. nití.
Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku.
Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře.
Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk.
Pokmínujeme, očesnekujeme a podlijeme cca 2 dcl vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost.
Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C.
Odklopíme, podlijeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut.
Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejime trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme.
Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí.
Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.