Plesnivé brambory II

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Ingredience:
1,5 kg brambor
sýr Niva (Pokud možno hodně)
25 dkg plísňového sýru i více
Sůl
pepř
olej extra viržin nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý
Dále maso:
kuřecí stehna
kuřecí prsa
vepřovou kýtu nebo mladé hovězí
(Ale maso klidně vynechte)

Postup přípravy receptu

  1. Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a vydrhni. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut.

  2. Musí být ještě tuhé, to je tak aby nebyly úplně dodělané. Brambory slij a vysyp na plech, odehnat žrouty a děti, je toho málo a je to horké.

  3. Brambory rozkrájej na půl, na čtvrt, podle velikosti. Otoč pacičkou, když neumíš, tak vidličkou slupkou dolu. Osol a opepři, soli opatrně, pokapej olejem a tou stranou přitiskni k plechu.

  4. Dej do horké trouby 220°C a upeč, až budou opravdu červené pečené ta strana na plechu.

  5. Otoč jak umíš zase na slupky, postrouhej nivu a nasyp na brambory a dej zpět do trouby, až se sýr rozpustí.

  6. Maso připravíme na pánvi osolené, opepřené, rozkrájené nebo v celku, ale vždy rychle jako steaky. Stehna bez kůže. Každému dej maso na talíř a nech ať si těch brambor nandá kolik chce.

  7. Zeleninový salát neuškodí jako doplněk. Udělej brambory, dej na mísu a hurá ke stolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!