Platýz se slaninou a s wasabi krémem

Recepty, Ryby

Suroviny

Platýz (popř. jiná ryba)
10 dkg slaniny
1 šalotka
stroužek česneku
máslo
zelená petrželka
sůl
Na krém:
2 kávové lžičky wasabi pasty (nebo podle chuti)
1/2 kysané smetany
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí.

  2. Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem.

  3. Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme.

  4. Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.

  5. Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit.

  6. Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.

  7. Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!