Platýz se slaninou a s wasabi krémem
Recepty, RybySuroviny
- Platýz (popř. jiná ryba)
- 10 dkg slaniny
- 1 šalotka
- stroužek česneku
- máslo
- zelená petrželka
- sůl
- Na krém:
- 2 kávové lžičky wasabi pasty (nebo podle chuti)
- 1/2 kysané smetany
- zelená petrželka
- sůl
Postup Platýz se slaninou a s wasabi krémem
Postup přípravy receptu
-
Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí.
Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem.
Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme.
Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.
Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit.
Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.
Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.