Plátky z krkovičky na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
sůl
bílý pepř
1 velká cibule
olej (sádlo)
5 stroužků česneku
lístek sušené šalvěje
lžíce hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme.

  2. Mezitím si naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Když už má cibule zlatou barvu, rychle v ní plátky krkovice opečeme a vyjmeme stranou.

  3. Pak cibuli ještě chvilku restujeme do červena - připálení není žádoucí - vložíme zpět maso a podlijeme vroucí vodou do výše 1 - 2 cm nad maso, přidáme šalvěj. Přiklopíme a dusíme do měkka - dle potřeby mírně podléváme.

  4. Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se nezačala pálit - opět podlijeme vodou přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a necháme 15 minut provařit.

  5. Přepasírujeme přes jemný cedník, necháme ještě asi tak 10 min. provařit, aby šťáva chytla glanc - olej vystoupil nahoru, dle potřeby dosolíme.

  6. Vložíme plátky masa, prohřejeme a podáváme se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem. Vypadá složitě, ale jen proto,že je recept hodně rozepsaný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!