Plátky z krkovičky na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice bez kosti
- sůl
- bílý pepř
- 1 velká cibule
- olej (sádlo)
- 5 stroužků česneku
- lístek sušené šalvěje
- lžíce hladké mouky
- voda
Postup Plátky z krkovičky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme.
Mezitím si naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Když už má cibule zlatou barvu, rychle v ní plátky krkovice opečeme a vyjmeme stranou.
Pak cibuli ještě chvilku restujeme do červena - připálení není žádoucí - vložíme zpět maso a podlijeme vroucí vodou do výše 1 - 2 cm nad maso, přidáme šalvěj. Přiklopíme a dusíme do měkka - dle potřeby mírně podléváme.
Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se nezačala pálit - opět podlijeme vodou přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a necháme 15 minut provařit.
Přepasírujeme přes jemný cedník, necháme ještě asi tak 10 min. provařit, aby šťáva chytla glanc - olej vystoupil nahoru, dle potřeby dosolíme.
Vložíme plátky masa, prohřejeme a podáváme se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem. Vypadá složitě, ale jen proto,že je recept hodně rozepsaný.