Plátky na hořčici, mrkvi a tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků vepřové kýty
5 mrkví
2 velké cibule
sůl
kremžská hořčice
10 snítek tymiánu
1 masox
1 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a z jedné strany potřeme bohatě kremžskou hořčicí.

  2. Z masoxu si v 1/2l horké vody uděláme vývar.

  3. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, mrkev na kolečka, na zeleninu položíme maso potřenou stranou nahoru, podlijeme vývarem a poklademe tymiánem. Přikryté pečeme na 200°C cca 40-50 minut. Občas přelijeme výpekem.

  4. Upečené maso vyjmeme, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme 1 plnou lžíci kremžské hořčice, zjemníme 1 lžicí zakysané smetany, podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!