Pizza s plody moře

Recepty, Pizzy

Suroviny

8 lžic ostrého kečupu
1 lžíce koření na pizzu
1 svazek čerstvé bazalky
150 g plátkové Mozzarelly
1 lžíce sušené bazalky
1 lžíce oregana
1 balíček mražené směsi plodů moře
100 g Eidamu
Na těsto:
1 kostka droždí
800 g hladké mouky
400 ml vody
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V mouce v míse uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu a rozdrobíme droždí.

  2. Poté necháme cca 4 minutky odpočinout a přidáme sůl, olej a cukr.

  3. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout.

  4. Posléze vypracujeme z těsta 4 bochánky a necháme ještě chvíli vykynout.

  5. Vykynuté bochánky rozválíme na kulaté placky a potřeme je kečupem smíchaným s nasekanou bazalkou a kořením na pizzu.

  6. Rozložíme na ni plody moře, mozzarellu a strouhaný eidam. Povrch pizzy s plody moře posypeme bazalkou nebo oreganem.

  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 9 minut na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!