Pizza řezy s překvapením

Recepty, Pizzy

Suroviny

60 dkg hladké mouky
1 dl stolního oleje
1 kostka droždí
3 dl mléka /dle potřeby/
1 KL soli
1 KL sušeného česneku
1 vajíčko na potření
celý kmín, sůl, slunečnicová semínka
Náplň:
25 kg šunky od kosti nebo jiné
20 dkg tvrdého sýru - zde gouda
1 hermelín
10 žampionů
1 plechovka Polpa di pomodoro
lze nahradit domácím kečupem
koření na pizzu nebo čerstvé bylinky dle chuti - bazalka, oregano, tymián aj.
svazek jarní cibulky
4 stroužky česneku
trochu chilli omáčky, kdo má rád pikantní chuť

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Několikrát ho propracujeme a po dobu kdy kyne, připravíme náplň.

  2. Všechny suroviny nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, cibulku drobně a česnek jemně nasekáme. Do misky vyklepneme rajčata, do nich vmícháme česnek, cibulku, koření nebo bylinky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Náplň jsem nesolila s ohledem na slanost surovin, ale kdo chce, může mírně přisolit nebo přidat trošku mletého pepře.

  3. Pokud je těsto vykynuté, rozdělíme ho na poloviny a první část vyválíme přímo na plechu, který dobře vymastíme sádlem. Necháme chvíli nakynout a na těsto rozetřeme připravenou náplň. Vyválíme druhý plát těsta a náplň jím přikryjeme. Okraje k sobě pevně přitiskneme. Opět necháme 20 minut kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně posolíme, posypeme celým kmínem a slunečnicovými semínky, může být i sezam. Vše vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a upečeme. Až se vám bude zdát hotovo, doporučuji přepnout troubu pouze na spodní ohřev, jelikož je náplň vlhká, tak aby se i spodní část dobře upekla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!