Pizza bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

350 g bezlepkové mouky (např. Doves Farm)
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky xanthanu
1 lžička sušeného droždí
2 lžíce oleje
voda podle potřeby (asi 250 ml)
Na obložení:
kvalitní kečup
italské bylinky
kukuřice
červená cibule
veganský sýr Scheese

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vyklopíme jej na plech vyložený pečicím papírem a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme asi 15 minut odpočinout.

  2. Poté potřeme rajčatovou omáčkou nebo kečupem a posypeme italskými bylinkami. Obložíme čímkoli, co máme rádi, a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!