Pivní vepřové plátky na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřových plátků (krkovice, kýta)
1 velká cibule
5-6 stroužků česneku
200 ml světlého piva
400 g sekaných rajčat (konzerva)
2 mrkve
1 menší cuketa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce oleje
špetka cukru a chilli
sůl
pepř
snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do mísy dáme rajčata, pivo, hořčici, olej, cukr s chilli a nasekaný česnek. Promícháme, vložíme maso a necháme marinovat asi dvě hodiny.

  2. Připravíme pekáč, vložíme cibuli a cuketu nakrájenou na kousky, mrkev na kolečka a rozmarýn. Přidáme maso, pekáč přikryjeme a pečeme na 190-200 st. do měkka.

  3. Během pečení maso obrátíme a zeleninu promícháme. Nemusíme podlévat, z marinády je šťávy dost. Kdo ji chce lehce zahustit, popráší během pečení maso lžíci hladké mouky. Ideálně přes sítko, nedělají se hrudky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!