Pivní štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 125 g ztuženého pokrmového tuku
- 16 lžic piva
- jablka
- strouhanka
- rozinky
- skořice
- cukr
- máslo
Postup Pivní štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým kastrolem.
Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky, posypeme mletou skořicí, rozinkami, strouhankou a hodně pocukrujeme.
Potom těsto srolujeme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme máslem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.
Pečeme v troubě při 180°C do růžova. Hotový štrůdl dobře pocukrujeme, necháme vychladnout a porcujeme.