Pivní štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg hladké mouky
125 g ztuženého pokrmového tuku
16 lžic piva
jablka
strouhanka
rozinky
skořice
cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým kastrolem.

  2. Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky, posypeme mletou skořicí, rozinkami, strouhankou a hodně pocukrujeme.

  3. Potom těsto srolujeme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme máslem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.

  4. Pečeme v troubě při 180°C do růžova. Hotový štrůdl dobře pocukrujeme, necháme vychladnout a porcujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!