Pivní řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Těstíčko:
100 ml světlého 10°piva
1 vejce
1 plnější lžička mleté papriky
1 plnější lžička majoránky
1 lžíce hořčice plnotučné
2 stroužky nastrouhaného česneku
cca 80 g hladké mouky
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti
Dále:
cca 500 g vepřového masa na řízky (krkovice, karé...)
hladká mouka na obalení
sůl a pepř
sádlo (nebo olej) na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Vejce vyšleháme se solí dle chuti, přidáme papriku, majoránku, česnek, pepř, hořčici, pivo a vše dobře promícháme. Směs zahustíme dle potřeby hladkou moukou na středně husté těstíčko, ve kterém obalíme připravené řízky a ihned je smažíme v pánvi s roztopeným sádlem z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem, chlebem... a sklenicí chlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!