Pivní guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 350 g cibule
- 700 g hovězí kližky
- 3 lžičky sladké papriky
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 dcl světlého piva
Postup Pivní guláš
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 40 minut. Po této době by mělo být maso téměř měkké a voda vyvařená na hustý sos.
Přidáme papriku, česnek, hořčici a sůl, podlijeme pivem a dusíme ještě 15 minut, ale již hlídáme aby se guláš nepřipaloval.
Jakmile je maso pěkně měkké zaprášíme omáčku moukou, zalijeme požadovaným množstvím vody a krátce provaříme. Na talíři do guláše přidáme lžíci tatarské omáčky.