Pivní guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

350 g cibule
700 g hovězí kližky
3 lžičky sladké papriky
sůl
3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 dcl světlého piva

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 40 minut. Po této době by mělo být maso téměř měkké a voda vyvařená na hustý sos.

  2. Přidáme papriku, česnek, hořčici a sůl, podlijeme pivem a dusíme ještě 15 minut, ale již hlídáme aby se guláš nepřipaloval.

  3. Jakmile je maso pěkně měkké zaprášíme omáčku moukou, zalijeme požadovaným množstvím vody a krátce provaříme. Na talíři do guláše přidáme lžíci tatarské omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!