Pivní bramborový guláš s uzenými stehny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí uzená stehna
4-5 brambor
4-5 žampionů
1 paprika
2 cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
lžíce sádla
250 ml světlého 10°piva + vývar
špetka kajenského pepře
majoránka
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Maso obereme a pokrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, papriku a žampiony na kousky.

  2. Na sádle orestujeme nakrájenou kůži, kmín, cibuli a česnek. Vsypeme papriku a po krátkém orestování zalijeme pivem a části vývaru.

  3. Přidáme nakrájené brambory, papriku, žampiony a maso. Osolíme a vaříme cca 10 minut. Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku a guláš zahustíme.

  4. Vaříme dalších cca 15 minut do změknutí brambor a zeleniny. Před dokončením guláš dochutíme oběma pepři a majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!