Pistáciové strojkové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g Hery
200 g pistáciového pudinku (5 sáčků)
2 vejce
3/4 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme si všechny sypké přísady, přidáme vejce a Heru pokrájenou na kousky.

  2. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu zhruba 2 hodiny.

  3. Poté těsto vtlačíme do strojku (mlýnku), krájíme kousky asi 5 cm dlouhé a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme dostatečné mezery, protože v troubě těsto nabyde na objemu.

  4. Cukroví pečeme na 160 stupňů mírně do zlatova, necháme vychladnout a poté slepujeme vždy dva kousky k sobě rybízovou marmeládou.

  5. Nakonec cukroví namočíme do polevy (tmavé, mléčné či bílé) a posypeme nasekanými pistáciemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!