Pistáciové mléko s vanilkou (raw)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3/4 hrnku vyloupaných nesolených nepražených pistácií
1-2 lžíce javorového sirupu či agáve sirupu
1 lžička mleté vanilky
špetka mletého kardamomu
špetka soli
3 hrnky vody
2/3 hrnku kokosové smetany (ztuhlá část kokosového mléka, např. značky Albert Quality, které jsme několik hodin skladovali v lednici)

Postup přípravy receptu

  1. Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu).

  2. Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a sůl a dobře rozmixujeme (na vysokou rychlost cca 5 minut).

  3. Poté přidáme zbytek vody a pár lžic (asi 1/3 - 1/2 konzervy) ztuhlého kokosového mléka a znovu několik minut mixujeme.

  4. Přecedíme přes pytlík na ořechové mléko nebo přes plátýnko, přelijeme do čisté láhve a skladujeme v lednici.

  5. Pistácie se rozmixují velmi najemno, pokud vám tedy nevadí, že mléko nebude 100% hladké, můžete ho do láhve přelít bez cezení.

  6. Čerstvé mléko vydrží v lednici 3 - 4 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!