Piškotový tunel s tvarohem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 menší balení piškotů
ovoce podle vlastního výběru (použila jsem kiwi a mandarinky)
šťáva z kompotu na pokapání piškotů, popřípadě káva
Náplň:
375 g tvarohu (použila jsem polotučný v alobalu)
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce cukr moučka (podle chuti)
1 zralejší banán
šťáva z poloviny citrónu
1 lžíce rumu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí hřbet pro lepší manipulaci vyložíme potravinovou fólii. Poklademe piškoty obloučkem směrem dolů těsně vedle sebe asi do 3/4 výšky formy a pokapeme je buď ovocnou šťávou nebo uvařenou silnou kávou.

  2. Banán pořádně rozmělníme vidličkou. Tvaroh, cukry, citrónovou šťávu a rozmělněný banán dáme do mísy a metlami rozšleháme.

  3. Polovinu náplně nalijeme na piškoty, poklademe ovocem a nalijeme zbytek náplně. Nakonec poklademe piškoty těsně vedle sebe, rovnou plochou nahoru a také je pokapeme ovocnou šťávou nebo kávou.

  4. Tunel dáme vychladit na cca 12 hodin do lednice. Druhý den vyklopíme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!