Piškotová želva
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 kiwi
- 2 vanilkové pudinky
- 4 PL cukru krupice
- 1 nízkotučný tvaroh
- 2 sáčky dětských piškotů
- 1/2 skleničky borůvkové marmelády nebo jiné marmelády
- Na oči 2 třešně nebo jahody
- 4 banány na nohy a ocas
- 1 žluté nebo třeba červené jablko (hlava želvy a jazyk želvy)
- 3/ 4 l mléka
Postup Piškotová želva
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka.
Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka.
Z mléka, cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh.
Misku vypláchneme studenou vodou (neutíráme) a vykryjeme mikroténovým sáčkem tak, aby se přilepil po celém dně.Na dno a do stran vyskládáme kolečka kiwi.
Dále postupujeme následovně: pár lžic pudinku, vyskládat piškoty, trochu marmelády, znova pudink a celý postup opakujeme až po okraj misky.
Vršek uhladíme a přikryjeme mikrotenovým sáčkem. Misku dáme do ledničky uležet do druhého dne.
Druhý den sejmeme sáček a opatrně vyklopíme na tác.
Z banánů vytvoříme nohy a ocas a připevníme párátky.
Rozřízneme jablko napůl a to bude hlavou želvy, nakrojíme pusinku do níž vložíme kousek červeného jablka- jazyk. Dvě třešně nebo jahody přichycené párátky vytvoří oči.