Piškotová želva

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 kiwi
2 vanilkové pudinky
4 PL cukru krupice
1 nízkotučný tvaroh
2 sáčky dětských piškotů
1/2 skleničky borůvkové marmelády nebo jiné marmelády
Na oči 2 třešně nebo jahody
4 banány na nohy a ocas
1 žluté nebo třeba červené jablko (hlava želvy a jazyk želvy)
3/ 4 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka.

  2. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka.

  3. Z mléka, cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh.

  4. Misku vypláchneme studenou vodou (neutíráme) a vykryjeme mikroténovým sáčkem tak, aby se přilepil po celém dně.Na dno a do stran vyskládáme kolečka kiwi.

  5. Dále postupujeme následovně: pár lžic pudinku, vyskládat piškoty, trochu marmelády, znova pudink a celý postup opakujeme až po okraj misky.

  6. Vršek uhladíme a přikryjeme mikrotenovým sáčkem. Misku dáme do ledničky uležet do druhého dne.

  7. Druhý den sejmeme sáček a opatrně vyklopíme na tác.

  8. Z banánů vytvoříme nohy a ocas a připevníme párátky.

  9. Rozřízneme jablko napůl a to bude hlavou želvy, nakrojíme pusinku do níž vložíme kousek červeného jablka- jazyk. Dvě třešně nebo jahody přichycené párátky vytvoří oči.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!