Piškotová roláda s marcipánem

Recepty, Dorty

Suroviny

těsto na roládu
5 vajec
5 lžíc cukr krupice
5 lžíc hladké mouky
Krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
20 dkg cukru
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutku, do bílku přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Pak přidáme žloutky vyšleháme a nakonec lehce zamícháme mouku. Dáme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáte trouby na 200°C.

  2. Připravíme si další pečící papír, který si pomoučíme polohrubou moukou a když je roláda upečená, tak jí překlopíme a připravený pečící papír a necháme vychladnout.

  3. Naplníme krémem, já dělala vanilkový, a nakonec potáhneme marcipánem.

  4. Krém: klasicky uvaříme pudinky z 1/2l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout můžou se tam přidat ořechy nebo nastrouhaná čokoláda. V druhé misce si rozšleháte máslo a pak přidáme vychladlí pudink.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!