Piškotová roláda s marcipánem
Recepty, DortySuroviny
- těsto na roládu
- 5 vajec
- 5 lžíc cukr krupice
- 5 lžíc hladké mouky
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 20 dkg cukru
- 1 máslo
Postup Piškotová roláda s marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme od žloutku, do bílku přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Pak přidáme žloutky vyšleháme a nakonec lehce zamícháme mouku. Dáme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáte trouby na 200°C.
Připravíme si další pečící papír, který si pomoučíme polohrubou moukou a když je roláda upečená, tak jí překlopíme a připravený pečící papír a necháme vychladnout.
Naplníme krémem, já dělala vanilkový, a nakonec potáhneme marcipánem.
Krém: klasicky uvaříme pudinky z 1/2l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout můžou se tam přidat ořechy nebo nastrouhaná čokoláda. V druhé misce si rozšleháte máslo a pak přidáme vychladlí pudink.