Piškotová buchta s tvarohem a pomerančovým želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
110 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
250 g másla
375 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
Želé:
800 ml 100% pomerančového džusu
2 sáčky vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
1 pomeranč
Máslo
hrubou mouku na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem.

  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme. Lehce promícháme a vylijeme do plechu s vysokým okrajem který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 minut.

  4. Necháme vychladnout.

  5. Krém: cukr, rum a máslo utřeme. Postupně přidáváme tvaroh.

  6. Šleháme do hladka. Pak natřeme na vychladlý piškot.

  7. Želé: uvaříme pudink z džusu, pudinkového prášku a cukru.

  8. Necháme trochu prochladnout.

  9. Mezitím si nakrájíme pomeranč na slabé plátky.

  10. Polovinu želé nalijeme na krém ozdobíme pomerančovými plátky a přidáme druhou polovinu želé.

  11. Necháme vychladnout.

  12. Kdo má rád sladčí, může přidat cukr co pudinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!