Piškotová buchta s tvarohem a pomerančovým želé
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 110 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 250 g másla
- 375 g měkkého tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- Želé:
- 800 ml 100% pomerančového džusu
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 1 pomeranč
- Máslo
- hrubou mouku na vymazání plechu
Postup Piškotová buchta s tvarohem a pomerančovým želé
Postup přípravy receptu
-
Těsto: vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem.
Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme. Lehce promícháme a vylijeme do plechu s vysokým okrajem který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 minut.
Necháme vychladnout.
Krém: cukr, rum a máslo utřeme. Postupně přidáváme tvaroh.
Šleháme do hladka. Pak natřeme na vychladlý piškot.
Želé: uvaříme pudink z džusu, pudinkového prášku a cukru.
Necháme trochu prochladnout.
Mezitím si nakrájíme pomeranč na slabé plátky.
Polovinu želé nalijeme na krém ozdobíme pomerančovými plátky a přidáme druhou polovinu želé.
Necháme vychladnout.
Kdo má rád sladčí, může přidat cukr co pudinku.