Pirátská loď

Recepty, Dorty

Suroviny

Na jeden korpus:
300 g cukru
310 g polohrubé mouky
kypřící prášek do pečiva
180 g másla
2 zralé banány
4 vejce
4 polévkové lžíce zakysané smetany
vanilkový cukr
prášek do pečiva
Na krém:
400g másla
jeden a půl tabulky čokolády
Nutela
Na zdobení:
potahová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Banány rozmačkáme, vyšleháme s cukry, máslem, smetanou a žloutky. Přidáme mouku promísenou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme moukou) a pečeme na 180°C cca 30-40 minut.

  2. Výše uvedený postup si zopakujeme ještě jednou, protože potřebujeme dva korpusy.

  3. Na krém rozehřejeme čokoládu a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo, do něj přišleháme čokoládu a přidáme nutelu. Z upečeného těsta vykrojíme tři stejné obdélníky, které spojíme a okrájíme do odpovídajícího tvaru. Na záď potřebujeme dva obdélníky, jeden větší, na který přijde menší. Na příď vykrojíme v podstatě trojúhelník, který slepíme krémem. Na krém mezi korpusy můžete případně také dát nakrájené banány. Povrch lodi dozdobíme krémem a na některé detaily použijeme potahovou hmotu - viz foto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!