Pikantní zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

asi tak ½ kg kysaného zelí
2 střední brambory
2-3 bobkové listy
4-6 kuličky nového koření
4-6 kuličky černého pepře
kmín
sůl
pepř
1 větší cibule
1 mrkev
1 petržel
sádlo na smažení
1 chilli paprička
1 dobrá klobáska (Maďarská kvalitní)
100 ml zakysané nebo 40% smetany ke šlehání
2 PL červené sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní.

  2. Pak přidáme nakrájenou klobásu (já přidal i lahůdkový párek), kysané zelí, které také mírně restujeme, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem (já použil hovězí).

  3. Mám rád zelí křupavé, proto jsem po pěti minutách varu přidal oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokud je potřeba, tak podlijeme a vaříme do změknutí brambor. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný libeček, petrželku a vmícháme smetanu. Zahušťovat není potřeba, zahustí cibule a smetana.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!