Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1,5 kg brambor
4 Ostravské klobásy
1 balíček kysaného zelí
1 větší rajské jablíčko
1-2 zakysané smetany
1/2 balíčku Balkánského sýra nebo žirovnického sýra
1 PL červené mleté papriky
1/2 PL kari koření
2 PL oleje
kmín
sůl
pepř
petrželka
pažitka
3 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky.

  2. Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme.

  3. Pak přidáme na kostičky pokrájené klobásky, rajčátko, pokrájený žirovnický sýr, pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zakysané zelí a vše promíchámé ještě jednou.

  4. Směs pak pokládáme na plech, vyložený pečičím papírem.

  5. Pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C - 250°C po dobu cca 40 -45 minut.

  6. Když je vše propečené a měkké, pak si zamícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory a ještě dopečeme asi 15 minut. Pak vypneme a necháme ještě pár minut v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!