Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1,5 kg brambor
- 4 Ostravské klobásy
- 1 balíček kysaného zelí
- 1 větší rajské jablíčko
- 1-2 zakysané smetany
- 1/2 balíčku Balkánského sýra nebo žirovnického sýra
- 1 PL červené mleté papriky
- 1/2 PL kari koření
- 2 PL oleje
- kmín
- sůl
- pepř
- petrželka
- pažitka
- 3 jarní cibulky
Postup Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky.
Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme.
Pak přidáme na kostičky pokrájené klobásky, rajčátko, pokrájený žirovnický sýr, pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zakysané zelí a vše promíchámé ještě jednou.
Směs pak pokládáme na plech, vyložený pečičím papírem.
Pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C - 250°C po dobu cca 40 -45 minut.
Když je vše propečené a měkké, pak si zamícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory a ještě dopečeme asi 15 minut. Pak vypneme a necháme ještě pár minut v troubě.