Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřové plece nakrájené na kostky
1 kg cibule nakrájené na drobno
3/4 kg paprik
3-4 feferonky
1 malý rajský protlak
2 pl sladké papriky
2 pl soli (zarovnané)
1 pl mletého kmínu
1 kl mletého pepře
1 dl oleje
2 pl másla + 2 pl hladké mouky na jíšku
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu (po 425 ml)
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.

  2. Papriky přidáme k cibuli. Když začnou měknout (pouští vodu), přidáme rajský protlak a necháme vše zredukovat asi na polovinu. Mícháme, aby se protlak nepálil!

  3. Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout.

  4. Vmícháme koření, na kolečka nakrájené feferonky, prolisujeme 4 stroužky česneku a nakonec osolíme. Promícháme, přidáme vodu tak, aby bylo vše potopené a vaříme, dokud není maso měkké (asi 3/4 hodiny). Průběžně doléváme vodu, občas promícháme.

  5. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme poslední prolisovaný stroužek česneku a fazole (já je dala i s nálevem). Provaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!