Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 vepřová srdíčka
150 g uzené slaniny
vývar z uzeného masa
2 větší cibule
3-4 polévkové lžíce zeleninového základu
2 polévkové lžíce pikantní maďarské paprikové pasty
nové koření
bobkový list
jalovec
celý pepř
sůl
hladká mouka na zahuštění
zakysaná smetana
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme.

  2. Poté je pokrájíme na kousky a vložíme je rozškvařit na pokrájenou slaninku do papiňáku. Zprudka srdíčka orestujeme, pak přidáme cibulku pokrájenou na měsíčky a dál vše zamícháme a zarestujeme, dokud se srdíčka pěkně nezatáhnou.

  3. Pak přidáme zeleninový základ, zamícháme a vložíme pikantní červenou maďarskou paprikovou pastu, opět zamícháme, vložíme koření podle uvedených ingrediencí a vše zalijeme vývarem z uzeného masa.

  4. Hrnec uzavřeme a dusime okolo cca 60 minut. Pokud ani po této době nejsou srdíčka měkká, ještě uzavřeme a dodusime dál.

  5. Nakonec vyndáme koření, dosolíme, opepříme, zakápneme citrónem, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Podle hustoty omáčky pak dál zahustíme šťávu hladkou moukou (solamylem), rozmíchanou ve vodě nebo ve vlažném uzeném vývaru.

  6. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!