Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Recepty, Ryby

Suroviny

280 g vykostěné makrely
1 menší cibule
1 ČL hořčice
1 ČL chilli omáčky
2 nastrouhané stonky řapíkatého celeru
1 vejce
sůl
pepř
domáci strouhanka
citrón
4 lístky libovolného salátu
petrželka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno.

  2. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme petrželku.

  3. Nasekané maso z makrely promícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a pokrájenou cibulkou a petrželkou, hořčicí, chilli omáčkou, vejcem a solí.

  4. Pomalu přimícháváme strouhanku. Z hotové směsi vytvarujeme placičky a odložíme je do chladu alespoň na hodinu.

  5. Bochánky /burgry/ před smažením obalíme ve strouhance, smíchané s drcenými sezamovými semínkami. Pro dospělé se může přidat i česnek. Zdroj: OnaDnes, jinak pozměněno podle domácích surovin


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!