Pikantní pečená cizrna

Recepty, Luštěniny

Suroviny

20 dkg vařené cizrny (nebo z konzervy)
1 lžička sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička drceného chilli
1 lžíce javorového sirupu
limetková šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st.

  2. Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete javorovým sirupem, citronovou šťávou a olivovým olejem a dobře promícháte, aby bylo vše rovnoměrně ochucené.

  3. Pečete asi půl hodiny, dokud není cizrna pěkně křupavá.

  4. Dá se použít i jako krutony do polévky, do salátu nebo jen tak na takové to malé domácí mlsání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!