Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 červená paprika čerstvá
1 bílá paprika (světlá,špičatá)
1 větší kyselá okurka
1/2 kvalitní klobásy
1 cibule
2 KL rajčatového protlaku
1 KL hořčice
75 ml sladké smetany
75 ml zakysané smetany
2 PL harissy
vývar nebo 1 gelový bujón
zelená petrželka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě provaříme. Přilijeme smetany, prohřejeme a dochutíme. Nakonec přidáme posekanou petrželku. Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřové i hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!