Pikantní paličky na cibuli a cizrně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích paliček (cca 9 ks)
1 kg cibule
300 g vařené cizrny
asi 2 dcl drůbežího vývaru
2 rovné lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky skořice
1 lžíce mleté červené papriky
1 - 2 lžíce uzeného tabasca (dle chuti)
pár kapek citronové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kureci palicky omyjeme, osusime a na trosce olivoveho oleje ze vsech stran opeceme (pri otoceni lehce posolime), nechame zatahnout. Vyjmeme stranou.

  2. Do vypeku z palicek pridame olivovy olej a nahrubo pokrajenou cibuli. Restujeme do sklovita.

  3. Pote k cibuli prisypeme nove koreni, skorici, mletou papriku, tabasco, sul, pepr a citronovou stavu - promichame a odstavime.

  4. Do nadoby na peceni rozprostreme cibulovou smes, na tu polozime opecene kureci palicky, podlijeme trochou vyvaru a pri 200 stupnich cca hodinu peceme.

  5. Behem peceni maso obracime a podle potreby podlevame vyvarem.

  6. Asi 10 minut pred koncem peceni prisypeme varenou cizrnu, promichame a dopeceme. Podavame s cim je libo, nejlepe chutna s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!