Pikantní nakládané ředkvičky

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 svazek ředkviček – bratru 320 g
1 červená cibule
1 šálek octa (250 ml)
1 šálek vody (250 ml)
3 lžíce cukru
1 lžička medu
2 lžičky soli
2 lžičky chilli vloček
2 lžičky celého černého pepře
2 bobkové listy
2 lžičky semínek hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.

  2. Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.

  3. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.

  4. Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.

  5. Zalijeme ředkvičky zálivkou až po okraj sklenice a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!