Pikantní mleté maso v troubě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g míchaného mletého masa
- 500 g kyselého zelí
- 200 ml zakysaná smetana nebo jogurt
- 200 g sýra (eidam,niva,nebo tvarůžky)
- 2 lžíce hořčice
- 1 lahůdková cibule
- 1 lžička koření na guláš
- kus pórku
- pepř
- sůl
Postup Pikantní mleté maso v troubě
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté maso, které osolíme (ne moc pokud použijeme nivu - je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou cibulku a zakysanou smetanu. Hodně všechno promícháme a eventuálně doladíme.
Tuto směs si přendáme do pekáčku, dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C a pečeme tak 30 minut. Maso vyndáme z trouby, dáme navrch sýr (tvarůžky nakrájet, když zvolíme jiné sýry (já dala 1/2 eidamu a 1/2 nivy) tak je nastrouháme, pekáček vrátíme zpátky do trouby a zapečeme ještě tak 10 minut, než se sýr roztaví.