Pikantní mleté maso v troubě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
500 g kyselého zelí
200 ml zakysaná smetana nebo jogurt
200 g sýra (eidam,niva,nebo tvarůžky)
2 lžíce hořčice
1 lahůdková cibule
1 lžička koření na guláš
kus pórku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso, které osolíme (ne moc pokud použijeme nivu - je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou cibulku a zakysanou smetanu. Hodně všechno promícháme a eventuálně doladíme.

  2. Tuto směs si přendáme do pekáčku, dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C a pečeme tak 30 minut. Maso vyndáme z trouby, dáme navrch sýr (tvarůžky nakrájet, když zvolíme jiné sýry (já dala 1/2 eidamu a 1/2 nivy) tak je nastrouháme, pekáček vrátíme zpátky do trouby a zapečeme ještě tak 10 minut, než se sýr roztaví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!