Pikantní kuřecí stehení řízky v kokosovém sosíku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích steheních řízků
2 polévkové lžíce olivového oleje s chilli papričkou
1 kávová lžička sezamu (semínka)
1 celou skořici
1 cibuli
3 stroužky CS česneku
1/2 KL mletého koriandru
1 kávová lžička kurkumy
1 kávová lžička koření garam masala
1/2 červené chilli papričky
1/2 žluté chilli papričky
400 ml kokosového mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
Na marinádu:
1 malý hustý bílý jogurt
citronová kůra
citronová šťáva z 1/2 citronu
1/2 kávová lžička drceného římského kmínu
2 cm čerstvého strouhaného zázvoru
3 větvičky citronového tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a spolu s chilli papričkami nakrájíme najemno.

  3. Do pánve si dáme olej a necháme rozehřát. Přidáme sezamové semínko a počkáme až začne praskat.

  4. Stáhneme plyn a přidáme celou skořici, garam masalu, kurkumu, koriandr a promícháme.

  5. Přidáme nakrájenou cibuli, chilli papričky, česnek a restujeme.

  6. Do tohoto základu přidáme maso opečeme ze všech stran. Přidáme kokosové mléko, je-li potřeba dosolíme, dopepříme a necháme dusit dokud není maso měkké. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!