Pikantní kuřecí paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích paliček
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce smetany nebo mléka
lžička tmavého octu balsamiko
lžička hnědého cukru
sůl
pepř
chilli nebo pálivá paprika
snítka rozmarýnu
lžíce sezamového semínka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu promícháme.

  2. Omyté paličky vložíme na 10-15 minut do marinády.

  3. Po odležení maso uložíme do pekáčku, zbytek marinády zředíme asi 1 dcl vody a přelijeme maso.

  4. Společně pečeme přikryté asi 30 minut.

  5. Po té odkryjeme a dopečeme 10- 15 minut do krásné barvy a křupavé kůžičky.

  6. Během pečení maso poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!