Pikantni kure v pomalem hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 hrnku mouky
8 kuřecích stehen (horní část bez kosti a kůže)
1 polévková lžíce olivového oleje
3 hrnky cibule (jemně nakrájené)
2 hrnky nakrájené červené papriky
6 rozdrcených stroužků česneku
1/2 hrnku suchého červeného vína
1/2 hrnku rajčatového protlaku
1,5 KL paprikových lupínků
1 KL sušeného oregana
1 KL pepře
3/4 lžičky soli (podle chuti)
1 konzerva krájených rajčat i se šťávou (400 g)
1/4 hrnku čerstvě nakrájené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dejte mouku a kureci stehna a dobre promichajte. Nahrejte vetsi panev na strednim teple, pridejte olivovy olej a pridejte kureci stehna a opekajte asi 4 minuty na kazde strane. Kdyz jsou opecene do hneda, prendejte je do pomaleho hrnce.

  2. Zmirnete teplo pod panvi, ve ktere jste opekali kureci stehna a pridejte do panve cibuli, papriku, cesnek. Duste tuto smes 4 minuty.

  3. Potom pridejte cervene vino a privedte k bodu vareni a duste 2 minuty. Takto upravenou smes pridejte do pomaleho hrnce a zaroven I rajcatovy protlak, lupinky palive papriky, oregano, pepr, sul, rajcatovou konzervu.

  4. Prikrejte pomaly hrnec a nechte varit pri nizke teplote 4 hodiny az jsou kureci stehna mekka. Do hotoveho jidla dejte nakrajenou petrzelku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!