Pikantní kuře s pórkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích řízků
1 velký pórek
olej
cca 3 lžičky kari, dle chuti
chilli dle chuti
80 g rajského protlaku
3 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
200-250 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórek na kolečka, česnek drobně nasekáme.

  2. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme do něj osolené a opepřené kuřecí maso společně s pokrájeným pórkem. Smažíme do zatažení masa a povadnutí pórku. Přidáme jemně nasekaný česnek, chilli dle chuti, protlak a kari, vše promícháme a ještě krátce smažíme do rozvonění.

  3. Přilijeme 1-1,5 dl vývaru a dusíme zhruba 10 minut. Přilijeme smetanu, dosolíme a dopepříme dle chuti, ještě krátce provaříme a můžeme podávat.

  4. Podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!