Pikantní krůtí játra na brusince s vínem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

200 g krůtích jater
1 větší cibule
1-2 polévkové lžíce brusinkové marmelády (dle chuti)
1 polévková lžíce bílého pepře
2 dcl suchého bílého vína
Sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na drobnější kousky a posypeme pepřem, necháme odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a rozpálíme olej. Vsypeme cibuli, necháme lehce rozpěnit, přidáme játra a orestujeme.

  2. Hned zalijeme vínem, přidáme marmeládu, zmírníme teplotu (já na elektrice dala 1,5 stupeň) a dusíme cca 15 minut. Teprve nyní osolíme dle naší chuti, případně dochutíme, vypneme sporák a necháme asi 10 minut dojít. Příloha: rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!