Pikantní krkovička se smetanovo-broskvovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovičky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
hladká mouka
koření Country Reny (nebo jakékoliv jiné oblíbené)
olej na pánev
2 polévkové lžíce másla
1 smetana na vaření
2 půlky zavařené broskve

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň dvě hodiny uležet.

  2. V misce smícháme hladkou mouku s kořením a plátky masa obalíme.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a z každé strany opékáme asi pět minut.

  4. Maso vyjmeme a do výpeku dáme máslo, zalijeme smetanou a na kostičky nakrájíme broskev, omáčku povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.

  5. Jako příloha se hodí brambory, jakkoliv upravené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!