Pikantní krkovice na žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovičky
6 žampionů
1 lžička chilli pasty
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl
pepř
trošku sladké papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a pomalinku restujeme dorůžova.

  2. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme utřeným česnekem a čili pastou, z druhé strany posypeme paprikou.

  3. Upravené krkovice vložíme na cibulovo-žampionový základ a z obou stran opečeme. Pak malinko podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, zredukujeme výpek natolik, abychom měli dost šťávy, kterou malinko zaprášíme instantní jíškou a provaříme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!