Pikantní kachní prsa na medu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní prsa na kosti vcelku
Na marinádu:
1 dl vody
1 polévková lžíce medu
1 lžička soli
1/2 lžičky chilli
2 prolisované stroužky česneku
1 jemně krájená cibule
špetka pepře
2x strouhnout muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu -med rozpustíme ve vodě na mírném ohni, přidáme ostatní ingredience a necháme 1x přejít varem. Odstavíme a necháme do vychladnutí propojit chutě.

  2. Kachní prsa očistíme, kůži do tuku nakrojíme (pozor, abychom nezakrojili do masa), hojně potřeme marinádou, kterou také vetřeme do zářezů a v lednici necháme cca 3 hodiny odležet. Troubu rozehřejeme na 120 st., kachní prsa vložíme do pekáčku, zalijeme cca 1 dl vody a zakryjeme pokličkou. V troubě bez otevírání a bez kontrolování při 120 st. pečeme 5 hodin.

  3. Po pěti hodinách kachní prsa vyjmeme, necháme částečně vychladnout, vykostí se prakticky sama (kost odpadne) a nakrájíme na širší porce. Můžeme lehce přelít výpekem, ale i tak jsou tučná dost. Příloha dle vlastního uvážení, u nás se osvědčily čínské nudle, ale také brambory nebo jen dobrý chleba, případně s trochou strouhaného čerstvého křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!