Pikantní gulášek na barevných paprikách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí zadního hovězího masa
500 g velké cibule
1 velká červená paprika a 1 zelená paprika
2 chilli papričky
hovězí vývar
olej
sůl
pepř
čerstvá majoránka
šťáva z loupaných rajčat Pomodori
4 stroužky česneku
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou i zelenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem.

  2. Dál vše dusíme doměkka. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.

  3. Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jiných záklechtek. Podáváme s domácím knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!