Pikantní čínská pánev
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g předvařené zmrazené zeleninové směsi
- 3 plátky Šmakouna nakrájeného na nudličky
- 2 velké cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 malý pórek
- 100 g čerstvých hub (nebo 50 gramů sušených hub lze použít i naložené)
- 80 gramů celeru
- 6 stroužků česneku
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce Solamylu
- sojová omáčka
- olej
Postup Pikantní čínská pánev
Postup přípravy receptu
-
Zeleninovou směs zalijeme asi 200 ml vody a vaříme 15 minut. Na pánvi orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, na plátky nakrájený česnek a nahrubo nastrouhaný celer. Poté přimícháme houby a směs za stálého míchání chvilku podusíme.
Přilijeme víno, ve kterém jsme rozmíchali škrob. Lehce povaříme, přidáme sojovou omáčku, dochutíme a přidáme Šmakouna. Po prohřátí Šmakouna vmícháme na kolečka pokrájený pórek.
Jako příloha se nejlépe hodí rýže, ale můžete vyzkoušet také čínské nudle, popřípadě brambory. Podávejte buď oddělené, nebo před servírováním promíchejte směs s přílohou.