Pikant zelí s klobásou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cca 150 g maďarské nebo paprikové klobásy
1 větší cibule
olej
2 stroužky česneku
1 plnější lžíce rajského protlaku
1 lžíce cukru krupice
1 plnější lžička mleté sladká nebo pálivé papriky
sůl
pepř mletý
1 rovná lžíce hladké mouky
chilli papričky dle chuti
300 g okapaného kysaného zelí
cca 250 ml vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy přidáme krátce osmažit i papriku, protlak a nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Vše zasypeme moukou, přisypeme zelí, cukr, opepříme, mírně osolíme (klobása bývá slanější), přidáme dle chuti nasekanou chilli papričku, promícháme a přilijeme cca 2,5 dl vody nebo vývaru.

  2. Dusíme cca 10 minut pod poklicí, do změknutí zelí na skus. Občas promícháme a případně podlijeme dle potřeby.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, knedlíkem či noky a sklenicí chlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!