Pidižvíci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa (nebo stehna)
2 vejce
1 dcl piva
2 lžíce solamylu
2-3 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé mouky)
sůl
kari
polotučná hořčice
sójová omáčka
petrželka (čerstvá sekaná či sušená)

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři kuřecí řízky z prsou nebo ze stehen lehce naklepeme. Pak je nařežeme na menší plátky a namočíme do těstíčka, nejlépe na několik hodin.

  2. Těstíčko si připravíme: ušleháme 2 vejce s 1 dcl piva, 2 lžícemi solamylu a 2-3 lžícemi hladké nebo polohrubé mouky, osolíme.

  3. Zašleháme lžičku kari, 2 lžíce polotučné hořčice, lžíci sójové omáčky. Přidáme lžíci čerstvé sekané nebo sušené petrželky (nebo kerblíku či nati koriandru, bazalky, estragonu, oregana).

  4. Pak lžící klademe kousky masíčka i s dostatkem těstíčka do rozehřátého oleje a dozlatova usmažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy