Pickles ze zelí a mrkve

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g bílého zelí
60 g mrkve
6 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.

  4. Při mícháni zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s mrkví pustí šťávu.

  6. Po půl hodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!