Perníkové srdce

Recepty, Zdobení

Suroviny

Pernikove cesto:
800 g hladké mouky
200 g medu
300 g práškového cukru
3 pl kakaa
2 čajové lžičky sody
3-4 lžičky perníkového koření
100 g tuku
trochu černé kávy
3 vejce
1 vejce na potretie medovníkov
voda
Falosny marcipan:
(MARCIPÁN I od DagmarM z dama.cz)
20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné
20 dkg cukr moučka - oboje prosít
2 lžičky oleje
trochu mandlové tresti - dávám 3 kl
vodu dle potřeby - přibližně 50 ml (já jsem dala o trošku víc)
(kl = kávová lžička
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše.
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl.
Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem.
Tento mi chutná víc.)

Postup přípravy receptu

  1. Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej polevy a poukladame do nej kvety a listy. Dame susit do truby asi na 20min, na 60°C, mozeme zapnut cirkulaciu vzduchu. Po vysuseni dozdobime hustou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!