Perníkové nepečené řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 balení perníku po 60g
50 ml mléka
1 lžička citronové šťávy
250 g tvarohu ve vaničce
200 g creme fraiche
150 g smetanového jogurtu
2 vanilkové cukry
2 polévkové lžíce cukru moučka
strouhaná citronová kůra
1 - 2 lžičky citronové šťávy
25 g želatinového ztužovače za studena (1/2 sáčku)
40 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

  2. Formu si vyložíme alobalem nebo folií. Perníky nakrájíme na 1,5 cm plátky a naskládáme je na dno formy. Potřeme, nebo pokapeme mlékem smíchaným s citronovou šťávou.

  3. Nalijeme polovinu krému a opět naskládáme perník, potřeme a dáme zbytek krému. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!