Perníkové muffiny s jablečným středem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do perníku
2 lžičky perníkového koření
100 g hnědého třtinového cukru
2 lžíce kakaa
60 g rozpuštěného másla
1 vejce
3 lžíce rumu
190 g zakysané smetany
150 - 200 ml mléka
Jablečná náplň:
2 větší jablka
skořice
1 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto a ve druhé všechny tekuté. Pak je zamícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků.

  2. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubé slzy, vmícháme do nich lžičku skořice a vanilkový cukr. Pak do každého košíčku vmáčkneme do těsta trochu jablečné náplně. Necháme péci v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!