Perník s kaštanovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 250 g Doves Farm samokypřicí a 150 g kaštanové mouky Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
120 g cukru
2 lžičky kakaa
1 lžička skořice
3/4 lžičky perníkového koření
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
400 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Pečeme při 160 °C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).

  3. Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se perník nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!